вторник, 28 август 2012 г.

Най-вълнуващите играчи в „Серия А” след първия кръг



Първенството започна, а с него и всички очаквания за големи битки. За пореден път на дневен ред е продажбата на едни най-вълнуващите футболисти в „калчото”,kато в последно време и това трансферно лято не беше по-различно за Италияоста вложени пари и е номер две в тази класация след „Висшата лига”, но отново си отидоха най-големите имена. Ще започна с Езекуел Лавеци и един от най-талантливите играчи в Италия Марко Верати, които подсилиха ПСЖ заедно с дуото от Милан- Ибрахимович и Тиаго Силва,все големи имена за италианския футбол. Ливърпул пък успяха да привлекат новоизлюпеният национал на „Скуадра адзура” Фабио Борини, който през миналия сезон записа 9 гола във всички турнири.

Въпреки това в Италия пристигнаха доста добри играчи, а и както знаем има още време до края на трансферния прозорец. Все още се чака нападателя, който обеща Бепе Марота на феновете на Ювентус, а и на Антонио Конте. След победата над Парма той заяви недвусмислено, че ще се бори за един измежду Кавани, Джеко или Йоренте. Иначе на Ботуша пристигнаха играчи като Алваро Перейра, който беше следен от един куп отбори, но акостира в Интер. Други впечатляващи имена, които пристигнаха са все транфери на Фиорентина, които определено не хабят средства за трансфери. Освен слуховете за Бербатов те успяха официално да подпишат с Мати Фернендес от Спортинг, който през последната година беше най-добрия играч за лисабонци, Борха Валеро и Гонзало Родригез от Виляреал. Въпреки изпадането им те безспорно бяха най-добре играещите състезатели за бившия си клуб. За финал пристигна и Мунир Ел Хамдауи от Аякс.

Сега ще разгледаме и най-впечатляващите играчи след първия кръг в „Серия А”

Стеван Йоветич

Безспорно един от най-интересните и търсени нападатели в Италия. След като беше свързван с трансфер в Ювентус и Челси президента на клуба предпочете да запази перлата в короната на Фиорентина и това даде резултат още в първата битка в Италия. Победата срещу завършилият в Топ 3- Удинезе през миналата кампания дойде след именно два негови гола. Той беше впечатляващ във всеки аспект от играта записвайки 76% успеваемост при пасовете от над 78 допира до топката. Много сериозен резултат записа при успешните пробиви- цели 6.

Квадо Асамоа

Второто име в моя списък безспорно е ганайският халф Квадо Асамоа, който през това лято подписа подписа договор с Ювентус и това определено до този момент се оказва най-добрия трансфер за тях. Бърз, мощен, физически и добре подготвен технически той е един от най-интересните играчи, които ще можем да наблюдаваме тази година в калчото. Освен всички тези качества той може да играе на множество постове като при Конте той бива използван в схемата 3-5-2 като външен халф-бек. След като се разписа по страховит начин в мача за Супер купата на Италия в откриването на сезона успя да направи страхотна асистенция при първия гол на тима. Безапелационно бе избран за играч на мача като цифрите, които регистрира са меко казано впечатляващи. Успя да реализира 86% точност в отиграванията си от общо 83 докосвания до топката, което го прави трети по владеене на кълбото от целия тим. Успя да спечели и над 80% от единоборства по терена. Всички тези числа и резултати показват само част от това, което може да очакваме от 23 годишният роден в Акра ганайски национал.

Уесли Снайдер

За поредна година Уесли е един от най-силните играчи състезаващи се в „Серия А”.  След тежката минала кампания за Интер, а и за него в персонален план тази година се очаква да бъде едно ново начало.  Нещата определено започват впечатляващо.  Победа с 0-3 срещу новака Пескара и категорично надигравене във всички аспекти.  Уесли Снайдер бе поставен на любимата си позиция рамо до рамо с Антонио Касано и нещата проработиха. Успя да се разпише и да напомни за себе си.  Нито един играч в този кръг не може дори да се доближи до постижението от 103 допира до топката на Снайдер. За справка играчи като Касано и Пирло са със съответно 63 и 93. Холандския национал е в перфектната футболна възраст и това е още една от причините всички погледи да са приковани към него.

Едисон Кавани

Уругвайската звезда на Наполи и герой на всички фенове на този клуб. Всички очакват именно той да поведе тима към мечтаната титла. Много хора казват „или сега, или никога”.  Най-важното, което Кавани трябва да продължи да прави е да бележи голове, а изглежда той точно това възнамерява да прави. След като през миналата кампания той заби впечатляващите 23 гола, тази година нещата започват по сходен начин. Успя да се разпише при победата с 0-3 срещу Палермо както и във финала срещу Ювентус. Изглежда, че формата на „Ел Матадор” е също толкова силна и без Езекуел Лавеци с който сформираха едно от най-опасните нападения в Италия.  Важното за всички фенове на италианският футбол е че той все още е тук и възнамерява да радва всички фенове и същевременно да разплаква противниковите вратари.

Чиро Имобиле

Един от най-интересните нападатели през тази година в шампионата. За голяма част от хората той не толкова познато име, но за познаващите в детайли футбола на „ботуша” знаят, че 22 годишният футболист се превърна в топ реализатор на „Серия Б” с неговите 28 шампионатни гола и над 7 асистенции, които помогнаха на Пескара да постигнат своята цел. През това трансферно лято юношата на Ювентус подписа договор с тима на Дженоа като интересен факт е че се продадени само 50% от правата на младока другите остават при „Старата госпожа”, които при добре представяне ще се опитат да си го върнат така както направиха със Себастиан Джовинко.  В дебюта си за „Грифоните” той записа името си сред голмайсторите като по този начин той даде заявка, че ще бъде една от бъдещите големи звезди на футбола на Апенините.

Очаква ни фантастичен сезон. Въпреки продажбата на едни от най-големите звезди на „Серия А” тази година очакванията към новата вълна млади таланти и към доказаните имена е огромна. Това беше само една минимална част от играчите, които впечатляват и се очаква да го правят. Въпреки всичко докато има такива футболисти Италия винаги ще една от топ дестинации от която ние феновете искаме да гледаме футбол от най-висок калибър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар