вторник, 13 септември 2011 г.

Добро начало за Серия А



Сезонът в Италия започна и то по какъв начин. Калчото блесна с фантасичните мачове през първия кръг за всички италиянски отбори, които зажадняли за футбол показаха най-доброто и красивото от тази игра. Кръга мина през зрелищното равенство между шампиона Милан и Лацио и завърши с феноменалните изяви на Фабрицио Миколи и победата на Палермо над Интер.

Нека обаче се върнем преди началото на сезона, а именно трансферите на клубовете от Италия през лятото. Клубовете от „бутуша”  бяха доста активни през това лято и се сдобиха с едни от много класните нападатели в Европа. Трансферите на Джибрил Сисе и Мирослав Клозе са гарант за много голове и красиви моменти. След като през последните 2 сезона френския голаджия има 47 гола в 61 мача за гръцкия Панатинайкос. Други големи имена, които ще увеличат класата на първенството несъмнено са играчи като Пабло Освалдо и Боян Къркич, които подсилиха Рома.  Фиорентина пък подписаха договор с не толкова познатия Сантиаго Силва, но това е футболист, който впечатли много силно през миналата кампания когато изведе Велез Сарсфийлд  до титлата в Аржентина. През 2009 и 2010 печели „Златната обувка” съответно с екипите на Банфийлд и Велез. Несъмнено нападател, който ще вълнува феновете в Италия. Ювентус от тяхна страна успяха да се подсилят с едни от най-добрите и остри полузащитници от Бундеслигата. Елжеро Елия и Артуро Видал, които освен добри асистенти са и голмайстори. Диего Форлан е другото име, което носи наслада и свеж полъх в лигата.

Въпреки напускането на имена като Хавиер Пасторе, Жереми Менез и Алексис Санчез Италия успя да надгради над нивото си през изминалият сезон и първия кръг в Италия го показа. Всичките 35 попадения, които паднаха в изминалия кръг са може би само началото на едно интерсно и изпълнено с много красиви обрати и вълнуващи моменти първенство, в които играчи като Фабрицио Миколи, Антонио ди Нателе и Едисон Кавани ще продължат да носят голове и вдъхновение за всички фенове. Дали нивото на първството е вдигнато никой не може да бъде сигурен защото това е едва началото, но въпреки това този първи кръг счупи много рекорди и накара много хора да заговорят за Серия А.

Няма коментари:

Публикуване на коментар