събота, 16 юли 2011 г.

Най-добрите 5 на световното до 17 години


Преди да започна класацията, която направих след като успях да изгледам доста голям процент от турнира в Мексико. Без съмнение най-доброто нещо през това жадно за големи и впечатляващи окото мачове лято. След като минаха доста турнирни  битки смело мога да кажа, че момчетата на този турнир вкараха в малкия си джоб големите звезди и също толкова огромните очаквания към европейското за младежи до 21 години. Освен с голямата резултатност на турнира – точно 3.04 на мач и общо от 52 срещи са вкарана 158 попадения,  но не само това направи много силно впечатление. Разбира се и  изключителното умна и правилна игра почти на всички отбори, но както казах нещо, което ми хареса бе организацията и много голямата посещаемост на този турнир. 1,002,314 средно 19,275 души на мач. Страхотно постижение за този футболен форум  в който се състезават младежи родени през 1994-1995 г.
Но нека се върна към същността на темата, за която пиша, а именно най-добрите 5 момчета, които наистина ми ‘’обраха точките’’


Adryan Oliveira Tavares

Това е футболиста, който доста лесно може да бъде описан след като гледахме неговите участия на турнира. Типичната 10ка в  ‘’Селесао’’. Техничен, много умен в изработката на ситуации за тима и освен всичко добър реализатор. Заби  5 през целия турнир като имаше някои, които наистина впечатлиха много.


Това е част от магията, която той демонстрира през мачовете, в които взе участие.

Souleymane Coulibaly

Категорично спечели приза голмайстор на турнира забивайки невероятните 9 гола в 4 мача. Най-специлания момент за него безспорно бе хеттрика, който записа срещу Бразилия, а както знаем доста рядко може да видим някой да прави подобно нещо без значение в коя възсрастова група е. Младежът  е в академията на Сиена от 2009 година и не случайно е смятан за новия Дрогба. Бързината и решимостта пред гола са основните качества на Кулибали.


Абсолютна магия. 3 гола, от които просто може да се учи всеки атакуващ футболист.

Emre Can

Капитана на най-добре играещият отбор в атака. Германците бяха смазани от Холандия на финала за европейското. Във всички мачове той беше лидера на тима като показа нагледно как трябва да действа един капитан, но не само това впечатли у него. Мощтта с която се ‘’разправяше’’ в средата на терена и физиката, с която разполага ме накараха да го сложа сред моите фаворити в турнира.


Гол, който показва нагледно какво може, но за жалост на всички фенове на немския футбол това 
попадение не донесе така мечтания финал.



Samed Yesil

Цялото бъдеще е пред този футболист с турски корени. Притежава неща, които много нападатели търсят. Успяваше да намира сила през всеки един момент да пресира противниковните защитници и да бележи голове във почти всеки важен мач през шампионата.





Въпреки многото си силни мачове, този срещу Англия бе лично за мен най-силния през шампионата.

Julio Gomez Gonzalez

Тук няма какво толкова да се обосновавам в избора ми за номер едно на турнира. Категорично Хулио Гомез бе избран за първенец и взе ‘’Златната топка’’.  Доста техничен и също толкова умен. Успя да вкара най-важните 2 гола в кариерата му до този момент. Показа невероятен характер при полу/финалният мач срещу  ‘’швабите’’, успявайки да влезе на терена след един много тежък удар в главата и направи милиони фенове на Мексико щастливи, забивайки забележителен гол в продълженията на мача, но работата  която той извърши през целия турнир и всичко като цяло правеше така както трябва.  Не случайно това 16 годишно момче записва 5 мача за първият отбор през 2011 на Пачука.




Това са само част от още може би два пъти по толкова класни играчи. Все пак точно тези 5 момчета направиха турнира толкова красив и съм убеден, че това е само началото на развитието на тези наистина специални момчета. 











Няма коментари:

Публикуване на коментар