неделя, 27 март 2011 г.

Как да открием aсистента „,мечта’’?



Помощник треньора е втората най-съществена личност в треньорстката йерархия на един състав. Той е човека със съветите. 
Работа, която върши е в зависимост в това колко задачи му възлагате. Дали да присъства на пресконференцийте, дали да ви води контролите. Все неща, които са доста важни за един отбор. За да настроите функциите на вашия асистент отидете в : Staff - Team settings


Много важно е момента в който събира backroom advice който можеш да разбереш отлично как се чувстват играчите ти, какво им липсва, какво не им харесва и чрез неговите виждание да накараш даден играч да работи усилено върху нещо от което се нуждае. Моят избор за асистент номер едно в България е Илия Груев. Ето неговите оценки.



След като казахме какви точно са основните функции и къде точно можем да ги контролираме сега ще видим кои оценки са най-важните за един асистент.
Разбира се, че колкото по-високи са оценките на даден асистент толкова по-добре, но не винаги можем да имаме всичко. Затова аз наблягам на Judging player ability, Motivating, Man Managemant, Tactical Knowledge

След като казах основните неща за един асистент, мисля че всеки може да разпознае кой е качествен и кой не. Ако разбира се тима е по-ниски дивизии и не можеш да си позволиш име асистент абсолютно завършен е хубаво да търсиш име с гореспоменатите качества. И като съвет в края на моя коментар е : Не сменяйте често асистентите защото това до голяма степен вреди на отбор като цяло.

Н
а снимката е легендарният мениджър на Дарби Каунти и Нотингам Браян Клъф, а до него легендарния асистент Питър Тейлър.
Тейлър е мозъкът, който подкрепя мускулите на Клъф.
—Журналистът от BBC Джонатан Стивънсън

Не мога да постигам успехи като треньор без Питър Тейлър. Аз съм витрината, а той е стоката зад нея.
—Клъф за ролята на Тейлър в треньорския екип на Дарби Каунти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар