петък, 19 август 2011 г.

Под микроскоп – Кристиан Паскуато


Кристиан Паскуато е роден на 20 юли 1989 година в Падуа където започва и неговата кариера като футболист през 1995 година. Отбор от който е тръгнала професионалната кариера на най-голямата десетка в Ювентус – Алесандро Дел Пиеро. Това е само част от всички прилики, които карат хората да го стравняват с легендата на „старата госпожа”. Прекарвайки само един сезон в местния отбор той минава и през не особено известния клуб Монтебелуна където прекарва 7 сезона. През 2003 е забелязан от скаути на Ювентус и пристига в тима. Въпреки, че не крие пристрастието си към Милан той обявява, че основната цел и мечта е да стане добър и също толкова важен играч като неговия кумир – Дел Пиеро.
Той записва своя дебют за „бианконерите” през 2008 година след което изкарва цели три наема в съставите на Емполи, Триестина и Модена  като записва над 90 срещи и 12 гола. През сезон 2010-2011 успява да впечатли всички след като изиграва най-силния си сезон като футболист в Модена.

При назначаването на Антонио Конте една от основните цели пред тима бе подмладяването и налагане на млади играчи. Още от началото на лятната подготовка Паскуато започна ударно след като успя да се разпише в почти всяка среща и доказа, че може да се разчита на него.
Основните качества на този футболист е бързината и дрибъла, който той притежава. Техничен и доста безкомпромисен в моментите, в които трябва да решава ситуацията с гол. Разбира се все още има някои неща, които трябва да се променят в играта му ако иска да бъде наистина голям играч, но все пак класата която се вижда в голяма част от стила му е много впечатляваща и това, че може да играе освен на крилото и на поста атакуващ полузащитник  е още един плюс в неговата визитка.

При постоянните коментари за това, че Ювентус търси ново крило би могло да разконцентира играта му, но той много добре знае, че конкуренцията в такъв отбор е голяма и за да постигне големи резултати трябва да преодолява подобни препядствия. Основната цел пред него трябва да бъде израстването му в тактически план и трупането на опит.

Всички фенове на Ювентус несъмнено подкрепят младия футболист, но и знаят, че няма да бъде лесно налагането му в един състав, който ще търси бързи резултати. Такива каквито в последните години няма и все пак Антонио Конте ще бъде човека, който може да направи от 
Кристиан Паскуато новия Дел Пиеро такъв какъвто не веднъж е споменавал, че мечтае да бъде.

Един клип, който показва част от неговите качества.


Няма коментари:

Публикуване на коментар